Matkakohteena Troodos

 

Kuuluisa Olympos kohoaa Troodos-vuoristossa. Troodoksen korkein kohta nousee aina 1952 metrin korkeuteen ja tältä alueelta saadaan pääosa saaren juomavedestä.

Troodos mountain view, Cyprus

Troodos vuoristo, Kypros

Sunset in Troodos mountains, Cyprus

Auringonlasku Troodos vuoristo, Kypros

Ajomatkalla voi poiketa perinteisesti rakennettuihin kyliin, bysanttilaisiin kirkkoihin tai muinaisiin luostareihin, joita on kymmenittäin. Vuoristoalueen bysanttilaisista kirkoista peräti yhdeksän on otettu UNESCOn Maailman kulttuuriperintöluetteloon. Kykkon luostari on saaren tunnetuin ja sen niinkuin monen muunkin luostarin perusti erakko 1100jKr. Silloinen keisari Aleksandros Komnenos lahjoitti luostarille maata ja kallisarvoisen Pyhän Neitsyen ikonin, joka sanotaan itsensä apostoli Luukkaan maalaamksi.Nykyisin se on peitetty hopealla ja kullalla.

Millomeri Waterfall, Troodos mountains, Cyprus

Millomeri vesiputous, Troodos vuoristo, Kypros

Jokaisella kylällä on omat erikoisuutensa. Vuoriston isoin loma-alue on Platres, 1127 metrin korkeudessa, moderneine ja perinteisine hotelleineen. Mukavia pikkukyliä on paljon, esimerkiksi Pedoulas, joka sijaitsee kauniissa Marathasan laaksossa ja vastaa lähes koko saaren kirsikkatuotannosta. Moutoullasin kylä taas pullottaa mineraalivettä omista lähteistään. Kuvauksellisen kauniita kyliä löytyy Pitsillian alueelta. Paikka on tunnettu savukinkustaan ja makkaroistaan sekä “Sujuko”-nimisestä herkusta, joka tehty viinirypälemehusta ja manteleista. Vuoristossa on myös kymmenittäin valmiita luontopolkuja, esimerkiksi Kaledonian vesiputoukselle, Myllomeris vesiputoukselle jne. CTO:n (Cyprus Tourist Organisation) toimistoista voi pyytää esitteen Cyprus Agrotourism jossa on myös kartta ja siinä kerrottu jokaisen luontopolun vaikeusaste ja traditionaaliset yöpymiskohteet.

Kalopanayiotis, Troodos mountains, Cyprus

Kalopanayiotis, Troodos vuoristo, Kypros

www.kypros.org/Cyprus/troodos.html  ja www.platres.org/english/index.htm osoitteista löytyy lisää tietoja Troodoksen kylistä.

Need help? Email Us Here! Chat With Us Now!

← Prev Step

Thanks for contacting us. We'll get back to you as soon as we can.

Please provide a valid name, email, and question.

Powered by LivelyChat
Powered by LivelyChat Delete History

Pin It on Pinterest

Share This