Matkakohteena Nicosia

Nicosia

Nicosia, Kypros

(Asukkaita yhteensä n. 280000)

Kyproksen tuhat vuotta vanha pääkaupunki sijaitsee melko keskellä saarta. Kaupungin vanhat muurit, jotka ympäröivät keskustaa, ovat Venetsialaisten ajalta, vuodelta 1567. Keskustassa on useita mielenkiintoisia historiallisia rakennuksia ja monumentteja sekä pieniä jännittäviä kauppoja, kahviloita ja tavernoja. Kaupungissa riittää myös yöelämää, ravintoloita, baareja ja diskoja.

Ravintolassa kannattaa maistaa perinteistä kyproslaista ”meze” ateriaa. “Meze” koostuu useista eri ruokalajeista. Tarjolla on salaatteja, moussakaa, tavvasta ja koupepiaa (viininlehtikääryleitä), jotka tuodaan pöytään pieninä annoksina. Mezeen voi sisältyä jopa 30 erilaista ruokalajia. Kaikkea kuuluu maistella vähän. Monesti voi myös valita kala tai liha meze aterian.

Keskustassa on myös kävelijöiden korttelit ”Laiki Geitonia”, huolellisesti entisöityjä kapeita katuja täynnä entisajan tunnelmaa.

Old Nicosia

Vanha Nicosia, Kypros

Nikosian, tai kuten saarelaiset itse sanovat, Lefkosian, korumuseo ja kaupungin taidekeskus ovat mielenkiintoisia kohteita. Kaupungin historiaa taas esittelee Leventeion, Lefkosian kaupunginmuseo. Arkeologisessa museossa voi tutustua historiaan kivikaudesta roomalaisen valtakauden aikaan asti.

Nähtävyys on myös Pyli Ammochostou, Famagustan portti. Tämä kaupungin muurin alkuperäinen portti on entisöity taitavasti. Famagustan portin läheisyydessä ovat myös esimerkiksi Kansantaiteen museo, arkkipiispan palatsi sekä kauniista freskoistaan tunnettu Agios Ioannis (Pyhän Johanneksen) katedraali. Aivan lähellä kulkee myös pahamaineinen “Vihreä linja”, joka erottaa Kyproksen tasavallan Turkin valtaamasta saaren pohjoisosasta.

Nikosiassa kannattaa käydä katsomassa myös Pyhän Johanneksen katedraali, eli Agios Ioannis, joka rakennettiin1665 entisen benediktiiniläisluostarin paikalle. Sen sisäosia koristaa sarja kauniita freskoja 1700-luvulta.

Nikosia on Kyproksen paras ostospaikka. Vanhan kaupungin kahden pääkadun, Lidran ja Onasagoroun, varrella on paljon kauppoja. Suutarilla voi teettää vajaassa viikossa kengät mittatilaustyönä ja räätälillä jakun, puvun tai vaikkapa paidan. Käsilaukut, matkalaukut ja takit ovat myös hyviä ostoksia. Samoin nahkatavarat ja muotikengät. Paikallinen keramiikka, kuparityöt ja filigraanikoristeiset hopeaesineet ovat hienoja lahjoja. Omaperäiset Lefraka-pitsit ja myös käsinkudotut tekstiilit, pitsiliinat, virkatut liinat, puutyöt sekä punotut korit ovat mukavia tuliaisia. Herkkusuille omiaan ovat kyproslainen konjakki, Commandria-jälkiruokaviini sekä halloumi-juusto

www.nicosia.org.cy  osoitteesta löytyy lisää tietoja Nicosiasta ja Nicosian alueen tapahtumista

 

 

 

Need help? Email Us Here! Chat With Us Now!

← Prev Step

Thanks for contacting us. We'll get back to you as soon as we can.

Please provide a valid name, email, and question.

Powered by LivelyChat
Powered by LivelyChat Delete History

Pin It on Pinterest

Share This