Matkakohteena Limassol

Limassolin kaupunki, Kypros

Limassolin kaupunki, Kypros

(Asukkaita n. 175000)
Limassol on Kyproksen toiseksi suurin kaupunki ja saaren tärkein satama. Se on myös viiniteollisuuden keskus ja suosittu lomanviettopaikka. Limassol on vilkas kaupunki. Kahdesti vuodessa kaupungissa on suurtapahtuma. Paastoaikaa edeltävä karnevaali naamiaisineen ja paraateineen ajoittuu kevääseen ja syksyllä on viinifestivaali.

Limassolin rantakatu, Kypros

Limassolin rantakatu, Kypros

Myös Limassolilla on tarunomainen menneisyys. Lemesos oli Englannin kuninkaan Rikhard Leijonamielen ja Berengaria Navarrealaisen hääkaupunki vuonna 1191 ja täällä Berengaria kruunattiin Englannin kuningattareksi.

Ristiretkeläiset tekivät kaupungin Kolossin keskiaikaisesta linnasta päämajansa. Sen rakensivat 1400-luvulla Jerusalemin johanniittaritarit, jonne he olivat jo 1200-luvulla seudulle asetuttuaan rakentaneet tornin. Näiltä ajoilta on periytynyt makean jälkiruokaviini “Commandrian” valmistus.  Commandaria onkin yksi maailman vanhimmista viineistä ja sen nimi on pysynyt samana jo yli 800 vuotta!

Kalydonia vesiputous, Kypros

Kalydonia vesiputous, Kypros

Vanhan sataman läheisyydessa oleva kivilinnoitus on peräisin 1200-luvulta ja se on ollut monenlaisessa käytössä: jopa kirkkona ja vankilanakin! Linna on säilynyt uskomattoman hyvin maanjäristyksistä ja monista valtaajista huolimatta.

Limassolista käsin kannattaa vierailla Curiumin raunioilla. Se oli Kyproksen tärkeimpiä kaupunkivaltioita ja se perustettiin noin 1200 eKr. Sieltä pääse myös Apollonin temppelille.  Lähellä on myös Petra tou Romiou, eli Afroditen syntymäpaikka.

 

Auringonlasku Limassolissa, Kyproksella

Auringonlasku Limassolissa, Kyproksella

Nykyään Limassol on ennen kaikkea rantalomakohde. Rantaviiva on toistakymmentä kilometriä pitkä. Ostosmahdollisuuksia, tavernoja, ravintoloita ja vilkasta yöelämää riittää.

www.limassolmunicipal.com.cy osoitteesta löytyy lisää tietoja Limassolista ja Limassolin alueen tapahtumista

 

 

 

 

Need help? Email Us Here! Chat With Us Now!

← Prev Step

Thanks for contacting us. We'll get back to you as soon as we can.

Please provide a valid name, email, and question.

Powered by LivelyChat
Powered by LivelyChat Delete History

Pin It on Pinterest

Share This