Matkakohteena Larnaca

Larnaca from above

Larnacan ilmakuva, Kypros

 (Asukkaita n. 80000)

Larnaka on Kyproksen vanhin kaupunki. Se perustettiin 6000 vuotta sitten ja se on ollut asuttu samalla paikalla siitä lähtien koko ajan. Alunperin Larnaka tunnettiin nimellä Kition ja legendan mukaan kaupungin perustaja oli Noan lapsenlapsi Khittim.  Larnaka on historiansa aikana vetänyt puoleensa monenlaisia valtaajia ja vierailijoita: Kreikkalaisia, Persialaisia, Egyptiläisiä, Roomalaisia, Bysanttilaisia, Frankkeja, Venetsialaisia, Tukkilaisia, Englantilaisia ja tänä päivänä noin 3 miljoonaa turistia vuosittain.

Monelle Larnaka on se ensimmäinen kontakti Kyprokseen, sillä kansainvälinen lentokenttä sijaitsee kaupungin eteläpuolella. Lentoaseman vieressä on kaunis suolajärvi, jossa talvehtii upeita flamingoja ja muuttolintuja. Palmupuiden ympäröimänä, järven rantamalla sijaitsee myös Hala-sulttaanin kaunis moskeija, Hala Sultan Tekesi, joka on muslimeille kolmanneksi tärkein pyhiinvaelluskohde maailmassa Mekan ja Medinan jälkeen. Se on rakennettu Profeetta Mohamedin äidinpuoleisen tädin (kasvatusäiti) muistoksi.

Larnaca Marina

Larnacan venesatama, Kypros

Larnakan rantakadun sanotaan tuovan mieleen Rivieran. Palmujen reunustaman kadun Phinikoudes varressa on ravintoloiden, kauppojen, baarien ja kahviloiden pitkä ketju. Larnaka on yksi Kyproksen parhaista ostospaikoista, josta löytyy sekä kauniita käsitöitä että muodikkaita merkkiliikkeitä. Rannalla on rauhallinen ja idyllinen tunnelma. Syömään tai kahville voi poiketa rantaa reunustaviin ravintoloihin ja tavernoihin. Iltapäiväkävelylle voi suunnata vaikka huvivenesatamaan.

Vanha ja uusi yhdistyvät toisiinsa idyllisesti. Larnakalla on läheinen yhteys kristinuskon varhaisaikoihin. Olihan kaupungin ensimmäinen piispa Pyhä Lazaros (Lasarus), jonka Jeesus Raamatun mukaan herätti kuolleista. Lasarus valitsi Larnakan “loppuelämänsä kaupungiksi”. Kuolleista herätetyn miehen mukaan nimetty kirkko on rakennettu paikalle, jonne Lasaruksen maallisten jäännösten uskotaan haudatun.

Larnaca Sea Front

Larnacan rantakatu, Kypros

Kaupungin ulkopuolella, Kitin kylässä sijaitsee Panagia Angeloktistin kirkko. Kirkko on 1000-luvulta ja siellä on upea mosaiikkityö, jossa on Neitsyt Maria sylissään Jeesus-lapsi ja vierellään arkkienkelit Mikael ja Gabriel luonnollisessa koossa.  Näitä mosaiikkeja pidetään Kyproksen hienoimpina.

Myös läheinen Lefkaran kylä on suosittu matkakohde. Kylä on erityisen tunnettu pitsiä muistuttavista kirjo-ompeleistaan, joiden sanotaan tehneen vaikutuksen jopa Leonardo da Vinciin. Hän ostikin niitä metrikaupalla Milanon tuomiokirkon alttaria varten.

www.larnaca.com  ja www.larnaka.com osoitteista löytyy lisää tietoja Larnakasta ja Larnakan alueen tapahtumista.

http://michaelidesalexis.blogspot.com on Larnacan varakaupunginjohtajan oma blogi jossa on paljon asiaa Larnacasta ja Larnacan historiasta.

 

 

 

 

 

Need help? Email Us Here! Chat With Us Now!

← Prev Step

Thanks for contacting us. We'll get back to you as soon as we can.

Please provide a valid name, email, and question.

Powered by LivelyChat
Powered by LivelyChat Delete History

Pin It on Pinterest

Share This